1.Faaliyetler. Proje Hazırlık Faaliyetleri

1.1. Proje Ekibinin Kurulması

Projenin yürütülmesinde görev alacak kişilerin belirlenmesi 

2. Proje Tanıtımı ve Görünürlük
2.1. Proje Tanıtım Toplantısı

Proje amaç ve hedeflerinin Hemşinlilerle paylaşılması

2.2 Sosyal Medya Tanıtımı

Projeyle ilgili gerçekleştirilecek faaliyetlerin sosyal medya üstünden duyurulması

2.3. Basılı Görsellerle Tanıtım

Proje görsellerinin hazırlanması

2.3.1 Afiş ve proje tanıtım broşürü tasarım ve baskısı

Proje afişinin tanıtım broşürünün tasarımının gerçekleştirilmesi ve basımı

2.3.2 Afiş ve proje broşürü dağıtımı

Hazırlanan afişlerin asılması, broşürlerin dağıtılması

3. Üreticilerin Kapasitelerinin Artırılması

Eğitim ve etkinliklerle üreticilerin kapasiteleri artırılacaktır.

3.1. Eğitim Çalışmaları
3.1.1. Eğitim Hazırlık Çalışmaları

Eğitim verecek uzmanların bulunması, eğitim yerinin belirlenmesi ve eğitimin duyurulması çalışmaları

3.1.1.1 Eğitmenlerin Ayarlanması

Eğitim verecek uzman kişilerle eğitim içeriklerinin düzenlenmesi

3.1.1.2 Eğitim Salonunun Ayarlanması

Eğitim yapılacak salonun belirlenmesi ve teknik alt yapısının oluşturulması

3.1.2 Eğitimlerin Gerçekleştirilmesi
3.1.2.1 Arı Üreticileri Eğitimi -1

Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi

3.1.2.2 Arı Üreticileri Eğitimi -2

Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi

3.1.2.3 Arı Üreticileri Eğitimi -3

Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi

3.1.2.4 Arıcılık İçin Ağaçlandırma ve Polenizasyon Eğitimi

Polenizasyonu sağlayan ağaç türlerinin özellikleri ve dikim şekliyle ilgili eğitim

4. Saha Ziyareti
4.1 Saha Ziyareti Hazırlıkları Maçahel 

Saha ziyaretine katılacak üreticilerin belirlenmesi, saha ziyareti için ulaşım, konaklama, yemek programı yapılması, ziyaret gerçekleştirilecek ve inceleme yapılacak alanların belirlenmesi, saha ziyareti programı çıkartılması

4.2 Saha Ziyaretinin Gerçekleştirilmesi

Maçahel Biyosfer Rezerv alanına saha ziyareti gerçekleştirilmesi

5. Karakovan Uygulaması
5.1 Karakovan Uygulama Alanı ve Konak Yapım Hazırlıkları

Karakovan uygulanacak bölgenin belirlenmesi ve konak yapımında kullanılacak malzemelerin temini

5.2 Karakovan Konaklarının İnşaası

Kovan konaklarının gürgen ağaçları üstüne inşaa edilmesi

5.3 Üreticilerin Desteklenmesi
5.3.1 Desteklenecek Üreticilerin Seçilmesi

Projede yer almak isteyen üreticiler arasından 15 adedinin desteklenmek üzere projeye dahil edilmesi

5.3.2 Karakovan ve Koloni Desteği Yapılması

15 üreticiye karakovan ve koloni desteği yapılması

5.3.3 Üretim Faaliyetlerinin Sürdürülmesi

Destekleme yapılan üreticilerin karakovan bakımlarını devam ettirmesi

6. Fidanlama Çalışmaları
6.1 Fidanların Temini

Bölgeye uygun fidanların araştırılması ve temin edilmesi

6.2 Fidanlama Yapılması

Karakovan üretimi yapılacak alana ve çevresine ıhlamur, kestane ve karayemiş fidanı dikimi

7. Sözlü Tarih Çalışması
7.1. Karakovan Üretimi Yapmış Kişilerin Tespiti

Geçmişte, yörede geleneksel yöntemlerle karakovan üretimi yapmış üreticilerin bulunması

7.2 Bilgi Toplanması

Geçmişte, geleneksel yöntemlerle karakovan üretimi yapmış kişilerden üretim bilgilerinin kayıt altına alınması

7.3  Geleneksel Karakovan Yetiştiriciliği Kitabı Hazırlık Çalışmaları

Toplanan bilgilerin yazılı kaynak haline getirilmesi

7.4 Geleneksel Karakovan Yetiştiriciliği Kitabı Basım ve Dağıtımı

Kitap haline getirilen bilgilerin basılması, üreticilere ve halktan kişilere dağıtılması, kamuoyu yaratılması

8. Marka Değeri Oluşturma
8.1 Coğrafi İşaret Başvurusu Yapılması

Hemşin’de üretilen karakovan kestane balı için coğrafi işaret başvurusu yapılması ve sürecin takip edilmesi

9. Raporlama ve Değerlendirme
Ara Rapor ve Değerlendirme
Nihai Rapor ve Değerlendirme