1.Faaliyetler. Proje Hazırlık Faaliyetleri
1.1. Proje Ekibinin Kurulması
Projenin yürütülmesinde görev alacak kişilerin belirlenmesi |
2. Proje Tanıtımı ve Görünürlük |
2.1. Proje Tanıtım Toplantısı
Proje amaç ve hedeflerinin Hemşinlilerle paylaşılması |
2.2 Sosyal Medya Tanıtımı
Projeyle ilgili gerçekleştirilecek faaliyetlerin sosyal medya üstünden duyurulması |
2.3. Basılı Görsellerle Tanıtım
Proje görsellerinin hazırlanması |
2.3.1 Afiş ve proje tanıtım broşürü tasarım ve baskısı
Proje afişinin tanıtım broşürünün tasarımının gerçekleştirilmesi ve basımı |
2.3.2 Afiş ve proje broşürü dağıtımı
Hazırlanan afişlerin asılması, broşürlerin dağıtılması |
3. Üreticilerin Kapasitelerinin Artırılması
Eğitim ve etkinliklerle üreticilerin kapasiteleri artırılacaktır. |
3.1. Eğitim Çalışmaları |
3.1.1. Eğitim Hazırlık Çalışmaları
Eğitim verecek uzmanların bulunması, eğitim yerinin belirlenmesi ve eğitimin duyurulması çalışmaları |
3.1.1.1 Eğitmenlerin Ayarlanması
Eğitim verecek uzman kişilerle eğitim içeriklerinin düzenlenmesi |
3.1.1.2 Eğitim Salonunun Ayarlanması
Eğitim yapılacak salonun belirlenmesi ve teknik alt yapısının oluşturulması |
3.1.2 Eğitimlerin Gerçekleştirilmesi |
3.1.2.1 Arı Üreticileri Eğitimi -1
Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi |
3.1.2.2 Arı Üreticileri Eğitimi -2
Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi |
3.1.2.3 Arı Üreticileri Eğitimi -3
Projede yer alan üreticiler için kapasite geliştirme eğitimi |
3.1.2.4 Arıcılık İçin Ağaçlandırma ve Polenizasyon Eğitimi
Polenizasyonu sağlayan ağaç türlerinin özellikleri ve dikim şekliyle ilgili eğitim |
4. Saha Ziyareti |
4.1 Saha Ziyareti Hazırlıkları Maçahel
Saha ziyaretine katılacak üreticilerin belirlenmesi, saha ziyareti için ulaşım, konaklama, yemek programı yapılması, ziyaret gerçekleştirilecek ve inceleme yapılacak alanların belirlenmesi, saha ziyareti programı çıkartılması |
4.2 Saha Ziyaretinin Gerçekleştirilmesi
Maçahel Biyosfer Rezerv alanına saha ziyareti gerçekleştirilmesi |
5. Karakovan Uygulaması |
5.1 Karakovan Uygulama Alanı ve Konak Yapım Hazırlıkları
Karakovan uygulanacak bölgenin belirlenmesi ve konak yapımında kullanılacak malzemelerin temini |
5.2 Karakovan Konaklarının İnşaası
Kovan konaklarının gürgen ağaçları üstüne inşaa edilmesi |
5.3 Üreticilerin Desteklenmesi |
5.3.1 Desteklenecek Üreticilerin Seçilmesi
Projede yer almak isteyen üreticiler arasından 15 adedinin desteklenmek üzere projeye dahil edilmesi |
5.3.2 Karakovan ve Koloni Desteği Yapılması
15 üreticiye karakovan ve koloni desteği yapılması |
5.3.3 Üretim Faaliyetlerinin Sürdürülmesi
Destekleme yapılan üreticilerin karakovan bakımlarını devam ettirmesi |
6. Fidanlama Çalışmaları |
6.1 Fidanların Temini
Bölgeye uygun fidanların araştırılması ve temin edilmesi |
6.2 Fidanlama Yapılması
Karakovan üretimi yapılacak alana ve çevresine ıhlamur, kestane ve karayemiş fidanı dikimi |
7. Sözlü Tarih Çalışması |
7.1. Karakovan Üretimi Yapmış Kişilerin Tespiti
Geçmişte, yörede geleneksel yöntemlerle karakovan üretimi yapmış üreticilerin bulunması |
7.2 Bilgi Toplanması
Geçmişte, geleneksel yöntemlerle karakovan üretimi yapmış kişilerden üretim bilgilerinin kayıt altına alınması |
7.3 Geleneksel Karakovan Yetiştiriciliği Kitabı Hazırlık Çalışmaları
Toplanan bilgilerin yazılı kaynak haline getirilmesi |
7.4 Geleneksel Karakovan Yetiştiriciliği Kitabı Basım ve Dağıtımı
Kitap haline getirilen bilgilerin basılması, üreticilere ve halktan kişilere dağıtılması, kamuoyu yaratılması |
8. Marka Değeri Oluşturma |
8.1 Coğrafi İşaret Başvurusu Yapılması
Hemşin’de üretilen karakovan kestane balı için coğrafi işaret başvurusu yapılması ve sürecin takip edilmesi |
9. Raporlama ve Değerlendirme |
Ara Rapor ve Değerlendirme |
Nihai Rapor ve Değerlendirme |